Sprawdź, gdzie zamówić różową sól himalajską, wejdź na https://superbutelki.pl/pl/c/Sole/119.
Sól to składnik niezbędny do prawidłowego działania organizmu człowieka. Jakie cechy ma niejodowana sól kłodawska oraz różowa sól himalajska? Czemu powinno się wykorzystywać je do przygotowywania żywności?
Atuty soli himalajskiej
Sól kuchenna to jedna z najlepszych przypraw, która doskonale podkreśla smak jedzenia. Pomimo, że nieumiarkowane użycie soli ma negatywny wpływ na zdrowie, to jej rozsądne dawki (nieprzekraczające 6 g dziennie) są potrzebne dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu. Sól zaopatruje nas wszak w sód, tj. w pierwiastek odpowiedzialny za podtrzymanie optymalnego ciśnienia krwi oraz gospodarkę wodną. Jednym z najzdrowszych rodzajów soli jest sól himalajska pochodząca ze pokładów mających ok. 250 mln lat. Produkt ten zawiera mnóstwo cennych pierwiastków i minerałów, takich jak selen, cynk czy żelazo, a zarazem jest pozbawiony niebezpiecznych komponentów i zanieczyszczeń, takich jak trujące metale ciężkie. Sól himalajska znakomicie uwydatnia smak potraw i jest sprzedawana zarówno w formie niewielkich, jak i pokaźniejszych kryształków.
Sól kłodawska – stosowana nie tylko w kuchni
Sól kłodawska niejodowana natomiast to substancja o dużym stopniu czystości – posiada ok. 97% NaCl i jest świetnym dodatkiem do tradycyjnych kiszonek. Jest wartościowym źródłem żelaza, magnezu czy wapnia, innymi słowy składników potrzebnych do zachowania pełni zdrowia. Sól kłodawska wydobywana jest w kopalni Kłodawa w województwie wielkopolskim. Nie poddaje jej się ługowaniu, dlatego nie traci swoich właściwości i jest łatwo absorbowana przez organizm. Sól kłodawska jest często stosowana nie tylko w gastronomii, ale również sektorze przemysłowym, chemicznym oraz w rolnictwie, kosmetyce i lecznictwie.
Lokalizacja firmy:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice
Mob.: +48 669-997-776
E-mail:
[email protected]